Sidor

söndag 30 november 2014

Saffransbounty och bountybollar

Glad första advent! Nu hoppas jag att ni sitter hemma med första ljuset tänt, en kopp varm dryck i handen och någon sött att njuta av. Själv ska jag vara hemma och ta det lugnt idag och njuta av allt julpynt, kanske internetshoppa någon julklapp och ikväll blir det mysmiddag med en fin vän som kommer på besök.

Dagen till ära vill jag dela med mig av inte mindre än två sorters bountybollar. Jag älskar de klassiska bountybollarna som är rullade i mjölkchoklad men i år fick det även bli en variant med saffran och mörk choklad. Dessa står högt upp på julgodislistan tack vare sin enkelhet och otroligt goda smak!  

Saffransbounty (ca 50 små bollar)

Ingredienser
50 g smör
1 g saffran
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
En nypa salt
200 g kokosflingor
200 g mörk choklad

Gör såhär
Blanda smör, saffran, sirap, florsocker och grädde i en kastrull och låt småkoka 5 minuter. Blanda ner kokosen och låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en tallrik. Ställ i frysen ca 30 min. 
Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och låt de sedan stelna på bakplåtspapper i kylen. Förvaras sedan kallt.

Bountybollar (ca 50 små bollar)

Ingredienser
50 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
En nypa salt
200 g kokosflingor
200 g ljus choklad

Gör såhär
Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull och låt småkoka 5 minuter. Blanda ner kokosen och låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en tallrik. Ställ i frysen ca 30 min. 
Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och låt de sedan stelna på bakplåtspapper i kylen. Förvaras sedan kallt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar